U bent hier

In de kijker

Meldpunt sollicitatiegedrag in Limburg

In Limburg heeft werkgeversorganisatie Voka een project opgestart waarbij werkgevers aan VDAB via een meldingspunt feedback kunnen geven over het sollicitatiegedrag van werkzoekenden. Het doel is de werkzoekenden beter te begeleiden en meer geschikte vacatures te bezorgen, maar het lijkt volgens tegenstanders op een kliklijn om ongeïnteresseerde werkzoekenden aan te geven. Is een en ander in overeenstemming met de wet op de privacy? Waarom waren de vakbonden niet betrokken bij dit initiatief? Hoe wil minister Philippe Muyters ook de werkgevers verplichten iets te doen aan de krapte op de arbeidsmarkt? Zal hij hierover overleg plegen met de sociale partners?

Video

Verslag

van Daniëlle Vanwesenbeeck aan minister Philippe Muyters
2099 (2017-2018)
van Lieve Maes aan minister Philippe Muyters
2149 (2017-2018)

Agenda

van Matthias Diependaele aan minister Philippe Muyters
2084 (2017-2018)
van Daniëlle Vanwesenbeeck aan minister Philippe Muyters
2099 (2017-2018)
van Lieve Maes aan minister Philippe Muyters
2149 (2017-2018)
van Daniëlle Vanwesenbeeck aan minister Philippe Muyters
2170 (2017-2018)
van Güler Turan aan minister Philippe Muyters
2186 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.