U bent hier

In de kijker

Investeringen in land- en tuinbouwscholen

De land- en tuinbouwscholen in Vlaanderen hebben vaak een eigen bedrijf om praktijklessen te geven aan hun leerlingen. Om de vereiste machines up-to-date te houden moeten ze die op tijd kunnen vervangen, maar hun gewone werkingsmiddelen volstaan daar niet voor. Hun praktijkbedrijven maken onvoldoende winst om deze investeringen te bekostigen, en ze kunnen ook geen beroep doen op een tegemoetkoming van het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds. Wil minister Hilde Crevits deze scholen extra ondersteunen? Kunnen deze scholen specifieke uitrustingssubsidies krijgen?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.