U bent hier

In de kijker

Vlaams Verkeersveiligheidsplan: tweede voortgangsrapportage

De Vlaamse Regering stelde in juni 2016 het Vlaams Verkeersveiligheidsplan op, met daarin een strategische beleidsvisie om de veiligheid op de Vlaamse wegen te verhogen. Het plan stippelt de krachtlijnen uit voor het verkeersveiligheidsbeleid van de volgende jaren, zoals het reduceren van het aantal verkeersdoden tot 133 tegen 2030, het halveren van het aantal letselongevallen in 2030 ten opzichte van 2010, het verlengen van de rijopleiding om het aantal geoefende kilometers te verhogen, en het opvoeren van het aantal controles op onder meer snelheid, alcohol en afleiding in het verkeer. Vandaag houden leden van de commissie een gedachtewisseling over de uitvoering van het plan na twee jaar werking met minister Ben Weyts en Filip Boelaert, secretaris-generaal van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Video

Verslag

86 (2017-2018)
Externe sprekers
Ben Weyts (Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn) en Filip Boelaert (secretaris-generaal Departement Mobiliteit en Openbare Werken)
1659 (2017-2018) nr. 1

Agenda

van Joris Vandenbroucke aan minister Ben Weyts
2231 (2017-2018)
86 (2017-2018)
Externe sprekers
Ben Weyts (Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn) en Filip Boelaert (secretaris-generaal Departement Mobiliteit en Openbare Werken)
Verslaggever
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.