U bent hier

In de kijker

Onafhankelijke media: hoorzitting

Uit de jaarlijkse rapportering van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) blijkt dat het Vlaamse aanbod aan klassieke mediaproducten voor 80 tot 100 procent van de markt in handen is van twee mediagroepen. Dit kan een risico inhouden voor de diversiteit van het aanbod, zo stelt de VRM. Ook de World Press Freedom Index 2018 waarschuwt hiervoor. Leden van de meerderheidspartijen, van de sp.a-fractie en van de Groenfractie dienden daarom een voorstel van resolutie in. Hierin vragen ze de Vlaamse Regering onder andere om een structurele ondersteuning van digitale, onafhankelijke nieuwsmedia. De indieners dienen hun voorstel van resolutie toe, en vervolgens houden de leden van de commissie een hoorzitting met Kris Van Haver en Charlotte Michils van de Vlaamse Vereniging van Journalisten, met Ides Debruyne van Journalismfund.eu, met Wouter Verschelden van Newsmonkey en met Pieter Bauwens van Doorbraak.

Video

Verslag

1599 (2017-2018) nr. 2
1599 (2017-2018) nr. 4

Agenda

van Katia Segers, Bart Caron, Wilfried Vandaele, Karin Brouwers en Lionel Bajart
1599 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Toelichting Hoorzitting met: - Kris Van Haver, voorzitter, en Charlotte Michils, adviseur, Vlaamse Vereniging van Journalisten - Ides Debruyne, managing director Journalismfund.eu - Wouter Verschelden, uitgever Newsmonkey - Pieter Bauwens, hoofdredacteur Doorbraak

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.