U bent hier

In de kijker

Missie naar Palestina en Israël

Begin mei bracht minister-president Geert Bourgeois een meerdaags bezoek aan Palestina en Israël, waar hij een ontmoeting had met politici van beide naties. Hij kondigde daar aan het budget te verhogen aan de organisatie van de Verenigde Naties die zich bekommert om de Palestijnse vluchtelingen (UNRWA). Ondertussen zijn de spanningen in de regio opnieuw opgelopen naar aanleiding van de verhuis van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. Heeft de minister-president tijdens zijn gesprekken het vredesproces aangekaart? Kan hij meer duiding geven over de verhoging van het budget aan UNRWA? Zijn er tijdens de gesprekken concrete afspraken gemaakt over samenwerking van Vlaanderen met respectievelijk Palestina en Israël?

Video

Verslag

Vraag om uitleg van Ingeborg De Meulemeester aan Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed, over de Vlaamse noodhulp voor Kasai
van Karl Vanlouwe aan minister Geert Bourgeois
1732 (2017-2018)
van Ward Kennes aan minister Geert Bourgeois
1842 (2017-2018)

Agenda

van Karl Vanlouwe aan minister Geert Bourgeois
1732 (2017-2018)
van Ward Kennes aan minister Geert Bourgeois
1842 (2017-2018)
van Tine Soens aan minister Geert Bourgeois
1831 (2017-2018)
van Karl Vanlouwe aan minister Geert Bourgeois
1899 (2017-2018)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.