U bent hier

In de kijker

Toelatingsproeven

Voor bepaalde bacheloropleidingen moeten kandidaat-studenten eerst een toelatingsproef afleggen: de deelname is verplicht, maar het resultaat is niet bindend. Ook voor de opleiding Diergeneeskunde wordt gewerkt aan een dergelijke verplichte, niet-bindende toelatingsproef. De UHasselt heeft een alternatieve tool uitgewerkt met naar eigen zeggen een hogere voorspellende waarde over de slaagkansen. Hoe reageert minister Hilde Crevits op dit alternatief? Heeft de tool inderdaad een hogere voorspellende waarde? Wat is de timing voor de invoering van toelatingsproeven voor bacheloropleidingen waarvoor deelname nog geen inschrijvingsvoorwaarde is in het academiejaar 2018-2019?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.