U bent hier

In de kijker

Slimme steden en gemeenten

In een slimme stad (smart city) worden informatietechnologie en het internet der dingen (internet of things) gebruikt om de stad te besturen. Hierbij gaat het zowel om de administratie als om de voorzieningen zoals bibliotheken, ziekenhuizen, het transportsysteem en de nutsvoorzieningen. Een slimme stad wil de stad efficiënter organiseren en de afstand tussen de inwoners en het bestuur verkleinen. De Groenfractie diende een voorstel van resolutie in om duurzame slimme steden in Vlaanderen te bevorderen, en ook de N-VA-fractie diende hierover een conceptnota in. In dit verband houden de leden van de commissie vandaag een hoorzitting met Pieter Ballon van de VUB, met Nils Walravens van imec, met Ingrid Reynaert en Freek Couttenier van Agoria, en met Mieck Vos en Nathalie Dumarey van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Video

Agenda

De leden van de Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid worden uitgenodigd deze hoorzitting bij te wonen

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.