U bent hier

In de kijker

Slimme steden en gemeenten

In een slimme stad (smart city) worden informatietechnologie en het internet der dingen (internet of things) gebruikt om de stad te besturen. Hierbij gaat het zowel om de administratie als om de voorzieningen zoals bibliotheken, ziekenhuizen, het transportsysteem en de nutsvoorzieningen. Een slimme stad wil de stad efficiënter organiseren en de afstand tussen de inwoners en het bestuur verkleinen. De Groenfractie diende een voorstel van resolutie in om duurzame slimme steden in Vlaanderen te bevorderen, en ook de N-VA-fractie diende hierover een conceptnota in. In dit verband houden de leden van de commissie vandaag een hoorzitting met Pieter Ballon van de VUB, met Nils Walravens van imec, met Ingrid Reynaert en Freek Couttenier van Agoria, en met Mieck Vos en Nathalie Dumarey van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Video

Agenda

De leden van de Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid worden uitgenodigd deze hoorzitting bij te wonen

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.