U bent hier

In de kijker

Thuisbatterijen: ondersteuning door de overheid?

Batterijen kunnen de energie, opgewekt door wind en zon, opslaan en op een later tijdstip afgeven. Omdat deze technologie nog vrij duur is, werkt minister Bart Tommelein aan een plan om thuisbatterijen financieel te ondersteunen. Wat zijn de modaliteiten en de voorwaarden voor de ondersteuning van thuisbatterijen? Wat is de concrete timing van het plan? Kan de minister zijn plan verduidelijken?

Video

Verslag

1366 (2017-2018) nr. 2
Presentatie bij de conceptnota (pdf)
1366 (2017-2018) nr. 3

Agenda

van Andries Gryffroy aan minister Bart Tommelein
1938 (2017-2018)
van Andries Gryffroy, Annick De Ridder, Matthias Diependaele, Peter Wouters, Bert Maertens en Nadia Sminate
1561 (2017-2018) nr. 1
Hoorzitting met: - professor Pieter Ballon, vakgroep Communicatiewetenschappen VUB, en Nils Walravens, onderzoeker imec - Ingrid Reynaert, project manager Smart Cities, en Freek Couttenier, algemeen adviseur, Agoria - Mieck Vos, algemeen directeur, en Nathalie Dumarey, stafmedewerker organisatieontwikkeling en Smart Cities, VVSG
van Andries Gryffroy aan minister Bart Tommelein
1939 (2017-2018)
1366 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Gedachtewisseling met Bart Tommelein, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over de stand van zaken van het actieplan 'Clean power for transport' .

De leden van de Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken worden uitgenodigd dit agendapunt bij te wonen

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.