U bent hier

In de kijker

‘Iedereen verdient vakantie’: hoorzitting

Leden van de meerderheidsfracties dienden een voorstel van decreet in om de vakantieparticipatie van mensen die een vakantiedrempel ervaren, te verhogen. Ze doen daarin onder andere voorstellen om de financiële ondersteuning toe te spitsen op de behoeften van de vakantiegangers en de drempels die ze ervaren, met een eenvoudiger en transparanter subsidiemechanisme. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met vertegenwoordigers uit de toeristische sector en belangenorganisaties.

Video

Verslag

1404 (2017-2018) nr. 5
1404 (2017-2018) nr. 7
Bijlage 1: Presentatie van de indieners (pdf)

Agenda

van Cathy Coudyser, Vera Jans, Marnic De Meulemeester, Tine van der Vloet, Johan Verstreken en Miranda Van Eetvelde
1404 (2017-2018) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever en toelichting Hoorzitting met: - Michel Vandendriessche, gedelegeerd bestuurder, Pasar vzw - Axel Waelbers, sales manager business solutions, Center Parcs Europe - Tom Decraecke, coördinator, Koninklijke Villa - Sara De Jaeghere, vrijwilliger, Gandalf vzw - Anna Missine, secretaris, Stapke in de Wereld vzw - Roeland Schaeken, coördinator, en Katrien Ruytjens, voorzitter, Horizont vzw - Frederik Vercammen, coördinator, Centrum voor Jeugdtoerisme - Licorice Leroy, stafmedewerker, Netwerk tegen Armoede - Luc Gobin, directeur Europa, Internationale Organisatie voor Sociaal Toerisme - Bart Vermeulen, directeur, Koepel van Attracties en Musea vzw
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.