U bent hier

In de kijker

Nieuw Marien Ruimtelijk Plan: gevolgen voor visserij

Recent besliste de federale overheid om de windmolenzone in de Noordzee aanzienlijk uit te breiden. Dit leidt tot ongerustheid bij de visserijsector over de beschikbare visgronden, in combinatie met de beperkingen door de nakende brexit. Hoe bekijkt minister Joke Schauvliege dit nieuwe plan? Is hierover overleg gepleegd met de betrokken sector? Hoe wil ze de belangen van de zeevissers beschermen?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.