U bent hier

In de kijker

Vlaamse investering in spoorweginfrastructuur

De Vlaamse Regering sloot in mei 2018 een samenwerkingsakkoord met de federale overheid over de cofinanciering van spoorinvesteringen. Hierbij zal Vlaanderen zelf 100 miljoen euro kunnen investeren in spoorinfrastructuur op Vlaams grondgebied. Geeft de Vlaamse overheid een gesloten enveloppe per afzonderlijk project? Moeten de Vlaamse overheid of de betrokken steden en gemeenten bijspringen als de kosten van de werken hoger oplopen dan voorzien? Hoe wil minister Ben Weyts het budget beheren? Wat betekent dit voor de werken op respectievelijk de spoorlijn tussen Balen en Zonhoven en de spoorlijn tussen Lokeren en Sint-Niklaas?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.