U bent hier

In de kijker

CETA: instemmingsdecreet

De EU en Canada bereikten op 30 oktober 2016 een akkoord over een handelsverdrag, het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA). Met dit akkoord stellen de EU en Canada hun markten open voor elkaars goederen, verschillende diensten en investeringen. Hierdoor kunnen de Europese bedrijven concurreren met andere buiten- en binnenlandse bedrijven op de Canadese markt. Het akkoord creëert met het Investment Court System (ICS) ook een apart juridisch circuit voor de beslechting van geschillen tussen multinationals en overheden. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in om dit akkoord om te zetten in Vlaamse regelgeving. Vandaag houden de leden van de commissie in dit verband een hoorzitting met experts uit verschillende sectoren.

Video

Verslag

1512 (2017-2018) nr. 2
1512 (2017-2018) nr. 4

Agenda

van de Vlaamse Regering
1512 (2017-2018) nr. 1
Verslaggevers
Karl Vanlouwe, Güler Turan en Herman De Croo
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Hoorzitting met: - Monique Goyens, directeur-generaal, Bureau Européen des Unions de Consommateurs (BEUC) - Ronan O'Brien, onafhankelijk researcher - Hiddo Houben, hoofd afdeling VS en Canada, Directoraat-generaal Handel Europese Commissie - professor Jan Van Hove, Onderzoeksgroep Internationale Economie KU Leuven, hoofdeconoom KBC Groep - Laurens Ankersmit, jurist, ngo Clientearth - Gilles Suply, beleidsadviseur Europa en Internationaal, Vlaams netwerk van ondernemingen (VOKA)

Er wordt voorzien in simultaanvertaling

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.