U bent hier

In de kijker

Afschaffing opschrift ‘ten minste houdbaar tot’

Nederland gaat op de verpakkingen van verschillende producten het opschrift ‘ten minste houdbaar tot’ afschaffen. Deze producten kunnen immers nog lang na deze houdbaarheidsdatum worden geconsumeerd. Zodoende kan ook voedselverspilling worden tegengegaan. Hoe staat minister Joke Schauvliege tegenover dit initiatief? Wil ze dit ook toepassen in Vlaanderen? Hoe wil ze consumenten verder stimuleren om geen voedsel te verspillen?

Video

Agenda

van Bart Caron aan minister Joke Schauvliege
1471 (2017-2018)
van Jos De Meyer aan minister Joke Schauvliege
1685 (2017-2018)
van Sabine Vermeulen aan minister Joke Schauvliege
1697 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.