U bent hier

In de kijker

Situatie Rohingya in Myanmar

De Rohingya zijn een etnische groep moslims die hoofzakelijk in Myanmar leven. Na een aanval op legerposten in de deelstaat Rakhine op 25 augustus 2017 door gewapende Rohingya-milities sloeg het Myanmarese leger hard terug tegen de Rohingya-bevolking met folteringen, verkrachtingen en executies. Meer dan 300.000 Rohingya zijn op de vlucht geslagen, veelal richting Bangladesh, maar daar zijn ze niet welkom. Leden van de sp.a-fractie dienden een voorstel van resolutie in waarin ze de Vlaamse Regering onder andere vragen de mensenrechtenschendingen aan te kaarten bij de Europese Commissie en de VN, en concrete acties te eisen. In dit verband wisselen de leden van de commissie van gedachten met Paw Lwin Sein, de ambassadeur van Myanmar in België.

Video

Verslag

1379 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van Güler Turan en Tine Soens
1379 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Herman De Croo
Gedachtewisseling met Paw Lwin Sein, ambassadeur van Myanmar
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.