U bent hier

In de kijker

De Werkvennootschap: gedachtewisseling

De Vlaamse overheid maakte de voorbije jaren gebruik van publiek-private samenwerking (pps) om openbare werken en mobiliteitsinfrastructuur te realiseren via twee overheidsvennootschappen: Via-Invest Vlaanderen en Lijninvest. Om tegemoet te komen aan adviezen van Eurostat over pps in mobiliteitsinfrastructuur, riep de Vlaamse Regering eind 2016 een nieuwe organisatie in het leven, De Werkvennootschap, die dergelijke projecten van begin tot einde begeleidt. Over de stand van zaken van de werking van De Werkvennootschap houden de leden van de commissie een gedachtewisseling met minister Ben Weyts, en met Wouter Casteels, algemeen manager van De Werkvennootschap.

Video

Verslag

1467 (2017-2018) nr. 2
69 (2017-2018)
Externe sprekers
Ben Weyts (Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn) en Wouter Casteels (algemeen manager van De Werkvennootschap)
1641 (2017-2018) nr. 1
Powerpointpresentatie van Wouter Casteels (pdf)

Agenda

van Björn Anseeuw, Johan Verstreken, Mercedes Van Volcem, Annick De Ridder, Martine Fournier en Bert Maertens, verslag door Björn Rzoska
1467 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, toelichting, bespreking en stemming
69 (2017-2018)
Externe sprekers
Ben Weyts (Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn) en Wouter Casteels (algemeen manager van De Werkvennootschap)
Verslaggevers
Marino Keulen en Joris Vandenbroucke
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.