U bent hier

In de kijker

Stijging aantal schoolverlaters zonder diploma

Uit recente cijfers blijkt dat het aantal schoolverlaters zonder diploma opnieuw is gestegen, na jaren van structurele daling. Een mogelijke verklaring hiervoor volgens minister Hilde Crevits is het aantrekken van de arbeidsmarkt, waardoor het verleidelijk wordt om de schoolbanken vroegtijdig te verlaten. Welke cijfers onderbouwen de stelling van de minister? Hoe wil ze jongeren aanmoedigen om een diploma te halen? Komt er een evaluatie van het actieplan tegen schooluitval?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.