U bent hier

In de kijker

Stijging aantal schoolverlaters zonder diploma

Uit recente cijfers blijkt dat het aantal schoolverlaters zonder diploma opnieuw is gestegen, na jaren van structurele daling. Een mogelijke verklaring hiervoor volgens minister Hilde Crevits is het aantrekken van de arbeidsmarkt, waardoor het verleidelijk wordt om de schoolbanken vroegtijdig te verlaten. Welke cijfers onderbouwen de stelling van de minister? Hoe wil ze jongeren aanmoedigen om een diploma te halen? Komt er een evaluatie van het actieplan tegen schooluitval?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.