U bent hier

In de kijker

Mestproblematiek en oppervlaktewaterkwaliteit in landbouwgebied

De meest recente metingen van de nitraatwaarde op MAP-meetpunten (Mestactieplan) tonen geen verbetering van de oppervlaktewaterkwaliteit aan. Hoe reageert minister van Leefmilieu Joke Schauvliege op de nieuwe cijfers met betrekking tot de resultaten van MAP5? Wordt de teeltvrije zone van 1 meter tussen de akker en de waterlopen voldoende opgevolgd en gehandhaafd? Komen de onderhandelingen met de Europese Commissie over een derogatieregeling niet in gevaar?

Video

Agenda

van Axel Ronse aan minister Joke Schauvliege
1191 (2017-2018)
van Katrien Schryvers aan minister Joke Schauvliege
1250 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.