U bent hier

In de kijker

Impact houtverbranding op milieu

Hout verbranden in kachels en open haarden veroorzaakt veel fijnstof en uitstoot van CO2, maar toch beschouwt de Europese Commissie dit als een vorm van hernieuwbare energie. Minister Joke Schauvliege zou, naar aanleiding van de lopende bouwbeurs Batibouw, een Green Deal ondertekenen om de uitstoot van oude kachels en open haarden terug te dringen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Wat houdt die Green Deal precies in? Welke maatregelen wil de minister nemen om de oudere kachels te laten vervangen? Zal ze overleg plegen met haar federale collega’s in verband met productnormering? Welke plaats ziet ze voor houtverbranding in de toekomst?

Video

Verslag

van Lydia Peeters aan minister Joke Schauvliege
1233 (2017-2018)

Agenda

van Axel Ronse aan minister Joke Schauvliege
1181 (2017-2018)
van Wilfried Vandaele aan minister Joke Schauvliege
1222 (2017-2018)
van Gwenny De Vroe aan minister Joke Schauvliege
1255 (2017-2018)
van Lydia Peeters aan minister Joke Schauvliege
1233 (2017-2018)
van Lydia Peeters aan minister Joke Schauvliege
1254 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.