U bent hier

In de kijker

Schoolbank op de werkplek: aanloopfase voor duaal leren

Duaal leren houdt in dat leerplichtige jongeren hun diploma secundair onderwijs behalen door werkervaring op de werkvloer en in een school, een centrum voor deeltijds onderwijs of een Syntra-lesplaats, waardoor ze beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. Leerlingen verwerven hierdoor competenties zowel op de schoolbank als op een werkplek. Jongeren die nog enkele competenties missen om hiermee te starten, kunnen zich inschrijven in de aanloopfase om extra ondersteuning te krijgen. Het uiteindelijke doel van de aanloopfase is steeds een instap in duaal leren. De Vlaamse Regering diende hiertoe een ontwerp van decreet in. De leden van de verenigde commissies Werk en Onderwijs bespreken en stemmen eventueel over dit ontwerp van decreet.

Video

Verslag

van de Vlaamse Regering, verslag door Jan Durnez en Koen Daniëls
1478 (2017-2018) nr. 1
1478 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van de Vlaamse Regering, verslag door Jan Durnez en Koen Daniëls
1478 (2017-2018) nr. 1
Verslaggevers
Jan Durnez en Koen Daniëls
Gemeenschapsaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en (eventueel) stemming

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.