U bent hier

In de kijker

Handelsakkoord met Mercosurlanden

De Europese Commissie heeft de ambitie om een handelsakkoord te sluiten met Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en Venezuela, de zogenaamde Mercosurlanden. Landbouworganisaties in Vlaanderen zijn hier kritisch over wegens de impact van goedkopere producten uit die landen op de binnenlandse markt en wegens mogelijke lagere kwaliteit van de ingevoerde producten. Wat is de stand van zaken van het beslissingsproces over dit handelsakkoord? Hoe staat minister Joke Schauvliege ertegenover? Hoe kan de kwaliteit van de ingevoerde producten gewaarborgd worden?

Video

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Sabine Vermeulen aan minister Joke Schauvliege
1168 (2017-2018)
van Francesco Vanderjeugd aan minister Joke Schauvliege
1257 (2017-2018)
van Francesco Vanderjeugd aan minister Joke Schauvliege
1258 (2017-2018)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.