U bent hier

In de kijker

Onbetaalde schoolfacturen

De media berichten dat steeds meer scholen een beroep doen op incassobureaus om onbetaalde schoolfacturen te laten betalen. Op 1 september 2017 ging ‘Samen tegen onbetaalde schoolfacturen’ van start, een project om achterstallige schoolfacturen menswaardig te innen. Momenteel werkt het met 45 verschillende scholen uit alle netten. Hoe verloopt het project? Hoe wil minister Hilde Crevits voorkomen dat scholen incassobureaus moeten inschakelen? Wat is de stand van zaken van de invoering van de maximumfactuur in het secundair onderwijs? Hoe zit het met de samenwerking met OCMW’s?

Video

Agenda

van Ingeborg De Meulemeester aan minister Hilde Crevits
986 (2017-2018)
van Jos De Meyer aan minister Hilde Crevits
997 (2017-2018)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.