U bent hier

In de kijker

Samenstelling lijsten lokale verkiezingen

Op 14 oktober 2018 vinden de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen plaats, en de politieke partijen zijn bezig met het opstellen van hun kieslijsten hiervoor. Door de aanpassingen in 2016 aan het Kiesdecreet is het echter nog niet duidelijk hoeveel kandidaten er op die lijsten mogen staan. Tijdens de vorige lokale verkiezingen liep ook een informatiecampagne van de overheid om burgers wegwijs te maken. Wanneer zal de Vlaamse overheid het aantal kandidaten bekendmaken? Zal minister Liesbeth Homans de datum vroeger bekendmaken dan decretaal is bepaald? Komt er een nieuwe informatiecampagne?

Video

Verslag

1315 (2017-2018) nr. 2

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.