U bent hier

In de kijker

Toegankelijkheid bossen

In december 2017 besliste de Vlaamse Regering om de regels voor het betreden van bossen om te keren. Vroeger mochten bosbezoekers zich enkel op de paden begeven, tenzij het anders was aangegeven, nu mogen ze overal wandelen, tenzij dat verboden is om bijvoorbeeld ecologische redenen. De adviezen hierover van de Minaraad en de Inspectie van Financiën plaatsen vraagtekens bij de omkering van deze redenering. Zal minister Joke Schauvliege hier rekening mee houden? Heeft ze overleg gepleegd met privé-eigenaars van bossen en milieuorganisaties? Wat zal deze nieuwe toegankelijkheidsregeling op het terrein kosten?

Video

Verslag


Agenda

van Sabine Vermeulen aan minister Joke Schauvliege
1123 (2017-2018)
van Gwenny De Vroe aan minister Joke Schauvliege
1160 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.