U bent hier

In de kijker

Toegankelijkheid bossen

In december 2017 besliste de Vlaamse Regering om de regels voor het betreden van bossen om te keren. Vroeger mochten bosbezoekers zich enkel op de paden begeven, tenzij het anders was aangegeven, nu mogen ze overal wandelen, tenzij dat verboden is om bijvoorbeeld ecologische redenen. De adviezen hierover van de Minaraad en de Inspectie van Financiën plaatsen vraagtekens bij de omkering van deze redenering. Zal minister Joke Schauvliege hier rekening mee houden? Heeft ze overleg gepleegd met privé-eigenaars van bossen en milieuorganisaties? Wat zal deze nieuwe toegankelijkheidsregeling op het terrein kosten?

Video

Verslag


Agenda

van Sabine Vermeulen aan minister Joke Schauvliege
1123 (2017-2018)
van Gwenny De Vroe aan minister Joke Schauvliege
1160 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.