U bent hier

In de kijker

Versterken basisonderwijs: gedachtewisseling

De overgang van basis- naar secundair onderwijs is een belangrijk scharnierpunt in de schoolloopbaan van jongeren. Niet alleen moeten leerlingen samen met hun ouders een keuze maken voor een school, vaak moeten ze ook al een keuze maken voor een pakket van optie-uren die bepalend kunnen zijn voor de verdere keuzemogelijkheden van het kind. Het interuniversitair onderzoeksproject Transbaso, dat liep van 2014 tot 2018, onderzocht in dit verband de processen van school- en studiekeuze bij de overgang van basis- naar secundair onderwijs in Antwerpen en Gent. Daarnaast werden er tools voor de praktijk ontwikkeld waarvan de effectiviteit werd vastgesteld. De leden van de commissie wisselen van gedachten over het project Transbaso met Simon Boone, onderzoekscoördinator en Karin Goosen, valorisatiecoördinator.

Video

Verslag

52 (2017-2018)
Externe sprekers
Simon Boone (onderzoekscoördinator) en Karin Goosen (valorisatiecoördinator)
1541 (2017-2018) nr. 1
1414 (2017-2018) nr. 2

Agenda

52 (2017-2018)
Externe sprekers
Simon Boone (onderzoekscoördinator) en Karin Goosen (valorisatiecoördinator)
Verslaggever

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.