U bent hier

In de kijker

Inventaris bouwkundig erfgoed Limburg

In Limburg is, met behulp van een grootschalig openbaar onderzoek, het bouwkundig erfgoed in kaart gebracht. Dit leidde tot een inventaris van 5901 relicten en gehelen, maar 231 relicten zijn hier, in tegenstelling tot de vorige vaststellingen, niet langer in opgenomen. Hoe evalueert minister-president Geert Bourgeois de publieksparticipatie in dit openbare onderzoek? Zal dezelfde werkwijze worden gevolgd voor de andere provincies? Wat is de reden voor het grote aantal geschrapte relicten? Hoe is de procedure verlopen?

Video

Verslag

1423 (2017-2018) nr. 3
1423 (2017-2018) nr. 4
1423 (2017-2018) nr. 6

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.