U bent hier

In de kijker

Nieuwe taken Energiehuizen

Bij de Energiehuizen kunnen burgers terecht voor energieleningen. Vanaf 1 januari 2019 wijzigt het takenpakket van de Energiehuizen: ze moeten evolueren naar het unieke loket waar gezinnen met vragen over energie terechtkunnen, en voor de niet-prioritaire doelgroepen staan de commerciële banken vanaf dat moment in voor de energieleningen. Wat is de stand van zaken van deze heroriëntering? Hoe wil minister Bart Tommelein de samenwerking van de Energiehuizen met de banken bevorderen? Hoe zullen de Energiehuizen in de toekomst worden gefinancierd?

Video

Agenda

van Robrecht Bothuyne aan minister Bart Tommelein
839 (2017-2018)
van Robrecht Bothuyne aan minister Bart Tommelein
840 (2017-2018)
van Valerie Taeldeman aan minister Bart Tommelein
870 (2017-2018)
van Andries Gryffroy aan minister Bart Tommelein
934 (2017-2018)
van Andries Gryffroy aan minister Bart Tommelein
935 (2017-2018)
van Robrecht Bothuyne aan minister Bart Tommelein
943 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.