U bent hier

In de kijker

Terdoodveroordeling VUB-gastdocent

VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali zit sinds april 2016 in een Iraanse gevangenis op beschuldiging van buitenlandse spionage. Eind 2017 werd hij terdoodveroordeeld, een vonnis waartegen het Vlaams Parlement in een resolutie protesteerde. Doordat zijn advocaat geen beroep aantekende tegen het vonnis, kan enkel gratie deze doodstraf afwenden. Onlangs bleek uit foto’s van Djalali dat zijn gezondheidstoestand ernstig verslechterde. Kan minister-president Geert Bourgeois een stand van zaken geven? Welke contacten onderhoudt hij hierover? Hoe kan hij invloed uitoefenen op internationaal niveau?

Video

Verslag

1423 (2017-2018) nr. 3
1423 (2017-2018) nr. 4
1423 (2017-2018) nr. 6

Agenda

14:15 uur

van Güler Turan aan minister Geert Bourgeois
862 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.