U bent hier

In de kijker

Versterking leerkrachten en directeurs in basisonderwijs

Het basisonderwijs legt de fundamenten voor een verdere schoolcarrière. Om tegemoet te komen aan een aantal vragen en bezorgdheden uit het werkveld, hebben leden van de sp.a-fractie voorstellen van resolutie ingediend. Daarin pleiten ze onder meer om de planlast voor leerkrachten terug te dringen, de leerkrachten permanente vorming te bieden, de directeurs beter te verlonen, en te voorzien in een betere omkadering voor directeurs. Twee weken geleden hebben de indieners hun voorstellen toegelicht, vandaag houden de leden van de commissie een hoorzitting over dit thema met vertegenwoordigers van de onderwijsnetten, de vakbonden en de verenigingen van directeurs basisonderwijs.

Video

Verslag

1369 (2017-2018) nr. 2
1369 (2017-2018) nr. 3
1374 (2017-2018) nr. 2
1374 (2017-2018) nr. 3

Agenda

1374 (2017-2018) nr. 1
Verslaggevers
Jan Durnez en Koen Daniëls
Hoorzitting met: - de onderwijsnetten: * Lieven Boeve, directeur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen * Marc Smets, afdelingshoofd Onderwijsorganisatie & -personeel GO! * Patriek Delbaere, algemeen directeur OVSG * Lieve Vansintjan, Overleg Kleine Onderwijsverstrekkers - de vakbonden: * Raf de Weerdt, algemeen secretaris ACOD-onderwijs * Marnix Heyndrickx, voorzitter VSOA-onderwijs * Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal COC * Marianne Coopman, algemeen secretaris COV - de verenigingen van directeurs basisonderwijs: * Lieven Verkest, woordvoerder Netoverschrijdend Overlegplatform Directeurs Basisonderwijs - Koen Marichal, Antwerp Management School

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.