U bent hier

In de kijker

Luchtkwaliteit in omgeving veehouderijen

Recent verschenen verschillende studies over de link tussen de veeteelt en de gezondheid van de omwonenden. Er blijkt een hogere concentratie te zijn van fijnstof in de buurt van de stallen, maar volgens het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) is nader onderzoek hierover nodig. Hoe staat minister Joke Schauvliege tegenover de resultaten van de studie? Wil ze bijkomend onderzoek laten uitvoeren? Hoe wil ze de bekommernissen van de omwonenden verzoenen met de rechtszekerheid van de veehouders?

Video

Agenda

van Bart Dochy aan minister Joke Schauvliege
849 (2017-2018)
van Sabine Vermeulen aan minister Joke Schauvliege
850 (2017-2018)
van Jos De Meyer aan minister Joke Schauvliege
861 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.