U bent hier

In de kijker

Discriminatie private huurmarkt

Uit een onderzoek van het Steunpunt Wonen blijkt dat de private huurmarkt een belangrijke rol kan spelen in de aanpak van discriminatie op de huurmarkt. De studie stelt dat er vier stappen zijn om zelfregulering op de private huurmarkt uit te rollen, maar ook dat zelfregulering alleen niet volstaat: er zouden ook praktijktesten moeten komen. Een wetenschappelijk onderzoek in Gent in dit verband wees uit dat die testen een positieve impact hebben op het terugdringen van discriminatie op de private huurmarkt. Hoe staat minister Liesbeth Homans tegenover deze bevindingen? Welke maatregelen heeft ze voor ogen? Wil ze praktijktesten invoeren? Wat is de stand van zaken van haar aangekondigde actieplan ‘Vlaams Antidiscriminatiebeleid op de private huurmarkt’?

Video

Verslag

van Michèle Hostekint aan minister Liesbeth Homans
875 (2017-2018)
van Jelle Engelbosch aan minister Liesbeth Homans
914 (2017-2018)
1415 (2017-2018) nr. 2
1415 (2017-2018) nr. 3

Agenda

van Michèle Hostekint aan minister Liesbeth Homans
875 (2017-2018)
van Jelle Engelbosch aan minister Liesbeth Homans
914 (2017-2018)
van An Christiaens, Dirk de Kort, Katrien Partyka, Valerie Taeldeman, Katrien Schryvers en Griet Coppé
1415 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Benoeming van een verslaggever en toelichting
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.