U bent hier

In de kijker

Cultuurgoederen: conceptnota

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. De regelgeving om particulieren toe te laten kunstwerken als erfbelasting te schenken aan culturele instellingen is door de zesde staatshervorming Vlaamse bevoegdheid geworden. Leden van de N-VA-fractie hebben een conceptnota opgesteld om deze regelgeving aan te passen en te vereenvoudigen. De leden van de commissie bespreken de conceptnota.

Video

Verslag

1288 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van Bart Nevens aan minister Sven Gatz
749 (2017-2018)
van Joris Poschet aan minister Sven Gatz
794 (2017-2018)
van Cathy Coudyser, Jos Lantmeeters, Marius Meremans, Manuela Van Werde, Piet De Bruyn en Jan Peumans
1288 (2017-2018) nr. 1
Verslaggevers
Miranda Van Eetvelde en Katia Segers
Benoeming van een verslaggever en bespreking

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.