U bent hier

In de kijker

Deelfietssystemen

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze kunnen daarin bijvoorbeeld lacunes in de regelgeving signaleren en suggesties doen voor verbetering. Deelfietssystemen bieden als een vorm van openbaar vervoer, maar ook bij het voor- en natransport van openbaar vervoer, oplossingen voor mobiliteitsproblemen. Leden van de CD&V-fractie dienden een conceptnota in om fietsdeelsystemen op te nemen in de proefprojecten en in de ontwikkeling van het concept van basisbereikbaarheid. Vandaag houden de leden van de commissie in dit verband een hoorzitting met Roland Kager van Studio Bereikbaar, met Wout Baert van Fietsberaad Vlaanderen, met Alexander De Bièvre van Mobit, en met een vertegenwoordiger van de stad Antwerpen.

Video

Verslag

van An Christiaens aan minister Ben Weyts
722 (2017-2018)
1278 (2017-2018) nr. 2
1278 (2017-2018) nr. 3
Bijlage: Presentatie van Dirk de Kort (pdf)

Agenda

van Dirk de Kort, Karin Brouwers, Martine Fournier, Orry Van de Wauwer, An Christiaens en Jenne De Potter
1278 (2017-2018) nr. 1
Hoorzitting met: - Roland Kager, adviseur Studio Bereikbaar - Wout Baert, programma manager Fietsberaad Vlaanderen - Alexander De Bièvre, CEO Mobit - een vertegenwoordiger van de Stad Antwerpen
van An Christiaens aan minister Ben Weyts
722 (2017-2018)
van Orry Van de Wauwer aan minister Ben Weyts
777 (2017-2018)
Regl.art. 91,4: omzetting van niet tijdig beantwoorde schriftelijke vraag
van Orry Van de Wauwer aan minister Ben Weyts
778 (2017-2018)
Regl.art. 91,4: omzetting van niet tijdig beantwoorde schriftelijke vraag
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.