U bent hier

In de kijker

Europese universiteiten

De Europese staats- en regeringsleiders willen de samenwerking tussen de Europese instellingen van hoger onderwijs versterken om zo te komen tot een netwerk van Europese universiteiten. Jongeren zouden een diploma kunnen halen na het volgen van opleidingsonderdelen in verschillende Europese landen. Welke rol ziet minister Hilde Crevits hier weggelegd voor de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen? Wat zullen de gevolgen van deze evolutie zijn voor de Vlaamse studenten? Welke gevolgen heeft dit voor de erkenning van diploma’s?

Video

Verslag

Vraag om uitleg van Kathleen Krekels aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de monitoring van en de middelen voor de nieuwe vervolgschoolcoaches
Vraag om uitleg van Caroline Gennez aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over het uitstel van de hervorming secundair onderwijs

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

10:30 uur

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.