U bent hier

In de kijker

Diversiteit Vlaamse sportwereld

De onderzoeksgroep Sport- en Bewegingsbeleid van de KU Leuven bekeek de sociale inclusie in de Vlaamse sportclubs. Uit dit onderzoek bleek dat er in Vlaanderen gesegregeerd wordt gesport: er is weinig diversiteit in de sportclubs, en de clubs doen weinig moeite om mensen met een migratieachtergrond te integreren. Erkent minister Philippe Muyters dit probleem? Wat zijn hiervan de oorzaken? Welke acties wil hij ondernemen om tot meer diversiteit in de sportclubs te komen?

Video

Verslag

van Joris Poschet aan minister Sven Gatz
559 (2017-2018)
1373 (2017-2018) nr. 2
Bijlage: Presentatie van minister Sven Gatz (pdf)

Agenda

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.