U bent hier

In de kijker

Arbeidssituatie mensen met Afrikaanse roots

De Koning Boudewijnstichting onderzocht in een studie de situatie van Belgen met Afrikaanse roots op de arbeidsmarkt. Hieruit blijkt dat deze mensen vaak hooggeschoold zijn, maar dat de werkloosheidsgraad in deze groep vier keer hoger ligt dan het nationale gemiddelde. Indien ze wel aan de slag kunnen, moeten ze jobs aanvaarden onder hun opleidingsniveau. Hoe staat minister Philippe Muyters tegenover de resultaten van deze studie? Welke maatregelen wil hij nemen om hen aan een gepaste job te helpen? Hoe wil hij de discriminatie van deze groep mensen het hoofd bieden?

Video

Verslag


Agenda

van Martine Taelman aan minister Philippe Muyters
598 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.