U bent hier

In de kijker

Cultuurplan Limburg

De cultuursector in Limburg kreeg het verleden minder cultuurmiddelen toebedeeld dan andere provincies. Eind oktober 2017 kondigde minister Sven Gatz zijn Cultuurplan Limburg aan, waarbij hij onder andere 3,6 miljoen euro aan extra middelen vrijmaakt. Met dit plan, dat geldt voor twee jaar, wil hij de samenwerking tussen cultuurcentra stimuleren. Hij zal ook een ‘aanjager’ aanstellen om de Limburgse culturele organisaties te ondersteunen. Er klonk kritiek in de sector omdat die zich te weinig betrokken voelde bij de totstandkoming van dit plan. Hoe zal het extra budget worden verdeeld? Hoe verloopt de aanstelling van de aanjager? Heeft de minister over dit plan overleg gepleegd met de sector? Hoe zit het met de erkenning van Z33 als eigen Vlaamse kunstinstelling?

Video

Verslag

2 (2017-2018)
Externe sprekers
Katrien Thienpont (attaché Cultuur en Media bij de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de EU)
1471 (2017-2018) nr. 1
Bijlage: Presentatie EU-debriefing (pdf)

Agenda

van An Christiaens aan minister Sven Gatz
380 (2017-2018)
van Bert Moyaers aan minister Sven Gatz
400 (2017-2018)
2 (2017-2018)
Externe sprekers
Katrien Thienpont (attaché Cultuur en Media bij de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de EU)
Verslaggever

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.