U bent hier

In de kijker

Burgerparticipatie

Verschillende fracties in het Vlaams Parlement hebben (bijzondere) voorstellen van decreet en een conceptnota ingediend om te ijveren voor meer draagvlak voor het beleid door middel van onder andere volksraadplegingen en andere vormen van burgerparticipatie. De leden van de commissie zetten hun reeds aangevatte bespreking van dit onderwerp voort, in samenhang met de bespreking van een conceptnota over het versterken van het petitierecht in het Vlaams Parlement.

Video

Agenda

De leden van de Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid worden uitgenodigd om de bespreking bij te wonen

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.