U bent hier

In de kijker

Sluiting Olmense Zoo

Vorige week trok minister Ben Weyts de erkenning van de zoo van Olmen in na herhaaldelijke pv’s over inbreuken op de dierenwelzijnswetgeving. Een aangestelde coördinator moet nu zorgen voor de opvang van de circa 1000 dieren in andere dierentuinen. Op welke specifieke grond heeft de minister zich gebaseerd voor de sluiting van de zoo? Heeft hij zich laten adviseren bij deze beslissing? Wat zal er concreet gebeuren met de dieren uit de zoo?

Video

Agenda

'Naar een vergroening van de warmtevoorziening voor huishoudens in Vlaanderen', studie in opdracht van de Bond Beter Leefmilieu
Hoorzitting met als sprekers:
- Benjamin Clarysse, Bond Beter Leefmilieu
- Wouter Cyx, Kelvin Solutions

10:00 uur

van Sabine Vermeulen aan minister Ben Weyts
119 (2017-2018)

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.