U bent hier

In de kijker

Nederlands onderwijs in het buitenland (NOB)

In 2016 sloten de Nederlandse en Vlaamse ministers van Onderwijs een zogeheten Damesakkoord over grensoverschrijdende onderwijskansen. Het heeft tot doel een evenwicht te creëren tussen enerzijds de instroom van Nederlandse leerlingen en studenten in Vlaanderen en anderzijds de toegankelijkheid van het Nederlands onderwijs in het buitenland (NOB) voor kinderen van Vlaamse expats. Door de bezuinigingen van de Nederlandse overheid in de financiering van het NOB komt dit evenwicht steeds meer in het gedrang, en een aantal NOB-scholen zijn al gesloten. Heeft minister Hilde Crevits hierover overleg gepleegd met haar Nederlandse collega? Welke gevolgen zal een en ander hebben voor Vlaamse leerlingen in het buitenland? Welke andere (digitale) alternatieven zijn er voorhanden?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.