U bent hier

In de kijker

Aanpassing erfbelasting aan nieuw erfrecht

Door de veranderende maatschappij, zoals nieuw samengestelde gezinnen en hogere levensverwachting, was het erfrecht niet meer up-to-date met de realiteit. In de zomer van 2017 keurde het federaal parlement de nieuwe wetgeving over het erfrecht goed, en de Vlaamse overheid heeft nu een jaar tijd om de erfbelasting aan te passen aan dit nieuwe erfrecht. Hoe zal minister Bart Tommelein hier tewerk gaan? Welke stappen heeft hij al gezet? Welke timing voor de aanpassing van de erfbelasting heeft hij voor ogen?

Video

Agenda

van Lieve Maes aan minister Bart Tommelein
2951 (2016-2017)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.