U bent hier

In de kijker

Aanpassing erfbelasting aan nieuw erfrecht

Door de veranderende maatschappij, zoals nieuw samengestelde gezinnen en hogere levensverwachting, was het erfrecht niet meer up-to-date met de realiteit. In de zomer van 2017 keurde het federaal parlement de nieuwe wetgeving over het erfrecht goed, en de Vlaamse overheid heeft nu een jaar tijd om de erfbelasting aan te passen aan dit nieuwe erfrecht. Hoe zal minister Bart Tommelein hier tewerk gaan? Welke stappen heeft hij al gezet? Welke timing voor de aanpassing van de erfbelasting heeft hij voor ogen?

Video

Agenda

van Lieve Maes aan minister Bart Tommelein
2951 (2016-2017)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.