U bent hier

In de kijker

Vlaamse spoorstrategie

In 2013 stelde de Vlaamse Regering een Vlaamse spoorstrategie op, met daarin een aantal prioritaire projecten. De samenwerkingsovereenkomst met de federale overheid die hiervoor nodig is, blijft echter uit. Recent deed federaal minister François Bellot hierover een aantal voorstellen, waarop Vlaams minister Ben Weyts tegenvoorstellen formuleerde. Wat hielden deze voorstellen in? Wat is de stand van zaken in de gesprekken tussen de Federale en Vlaamse Regering? Ziet minister Ben Weyts mogelijkheden in cofinanciering om deze samenwerkingsovereenkomst tot stand te brengen?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.