U bent hier

In de kijker

Bestemming excedenten VRT-reclame

De VRT mag in uitvoering van haar beheersovereenkomst met de Vlaamse Gemeenschap binnen bepaalde grenzen inkomsten verwerven uit reclame. De inkomsten boven de vastgelegde plafonds, de zogenaamde excedenten, moeten terugvloeien naar de algemene middelen van de Vlaamse overheid. In de media verschenen berichten dat de Vlaamse Regering de excedenten van de voorbije twee jaar zou willen gebruiken om de personeelskosten van de VRT te helpen betalen. Kloppen deze berichten? Indien niet, welke andere bestemming van deze excedenten heeft minister Sven Gatz voor ogen?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.