U bent hier

In de kijker

Bespreking witboek ‘Open en wendbare overheid’

De Vlaamse Regering stelde in het najaar van 2016 een groenboek Bestuur op. Dat bevat zes principes en dertig voorstellen voor een vernieuwende Vlaamse overheid die de maatschappelijke uitdagingen en behoeften van vandaag én morgen nog beter kan aanpakken. De ideeën komen uit studies en overleg en zijn vaak een aanvulling en versterking van lopende projecten. In een open consultatie konden burgers, verenigingen, bedrijven, ambtenaren en andere besturen tot 31 december 2016 op de voorstellen reageren en zelf ook suggesties doen. Al deze input werd verwerkt en gebundeld in een consultatieverslag waar de Vlaamse Regering op 24 februari 2017 kennis van nam. Op basis hiervan werkte de regering in het voorjaar van 2017 haar witboek ‘Open en wendbare overheid’ uit. Een en ander moet ook leiden tot een aanpassing van het Bestuursdecreet. De leden van de commissie bespreken dit witboek met minister-president Geert Bourgeois.

Video

Verslag

van Geert Bourgeois, verslag door Jan Bertels en Paul Cordy
1241 (2016-2017) nr. 1
1241 (2016-2017) nr. 2

Agenda

van Geert Bourgeois, verslag door Jan Bertels en Paul Cordy
1241 (2016-2017) nr. 1
Verslaggevers
Jan Bertels en Paul Cordy
Benoeming van een verslaggever en bespreking met minister-president Geert Bourgeois

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.