U bent hier

Vrijdag 10 april zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op vrijdag 10 april zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van alle informaticasystemen.
De werken starten om 07:00u en duren tot 09:00u.
Om de impact van de onderhoudswerken te beperken, vindt het onderhoud ’s ochtends vroeg plaats.
Onze excuses.

In de kijker

Stand van zaken intrekking erkenning Diyanet-moskeeën

Minister Liesbeth Homans startte in april de procedure tot intrekking van de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen. De minister zou ook adviezen inwinnen bij de Moslimexecutieve, de gemeente Beringen en de Limburgse provincieraad. De antwoorden van de andere Diyanet-moskeeën in Vlaanderen op de soortgelijke vraag naar inlichtingen liepen gelijk, en daarom zou de minister eveneens adviezen inwinnen bij de lokale besturen van gemeenten waar ook Diyanet-moskeeën zijn gevestigd. Wat is de stand van zaken? Hoe luidde het antwoord van de gemeentebesturen? Welke conclusies trekt de minister hieruit? Welke gevolgen hebben de antwoorden voor de erkenning van deze moskeeën?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.