U bent hier

In de kijker

Stand van zaken intrekking erkenning Diyanet-moskeeën

Minister Liesbeth Homans startte in april de procedure tot intrekking van de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen. De minister zou ook adviezen inwinnen bij de Moslimexecutieve, de gemeente Beringen en de Limburgse provincieraad. De antwoorden van de andere Diyanet-moskeeën in Vlaanderen op de soortgelijke vraag naar inlichtingen liepen gelijk, en daarom zou de minister eveneens adviezen inwinnen bij de lokale besturen van gemeenten waar ook Diyanet-moskeeën zijn gevestigd. Wat is de stand van zaken? Hoe luidde het antwoord van de gemeentebesturen? Welke conclusies trekt de minister hieruit? Welke gevolgen hebben de antwoorden voor de erkenning van deze moskeeën?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.