U bent hier

In de kijker

Discussie uitzendrechten voetbalwedstrijden

De zender VIER kan als sublicentiehouder van Telenet samenvattingen van voetbalwedstrijden exclusief als eerste zender uitzenden. VTM maakt gebruik van het recht op vrije nieuwsgaring dat in het Mediadecreet is verankerd om die beelden ook te gebruiken. Recent schrapte VTM echter het programma Stadion omdat het vindt dat VIER oneerlijk gebruik maakt van zijn exclusiviteit. Hoe staat minister Sven Gatz tegenover deze discussie tussen de twee zenders? Heeft hij contact genomen met beide partijen? Acht hij een aanpassing of verduidelijking van het Mediadecreet op dit punt nodig?

Video

Verslag


Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.