U bent hier

In de kijker

Monitoring online zoekgedrag werkzoekenden

De VDAB wil het online zoekgedrag van werkzoekenden monitoren: wie klikt op welk soort vacature? Dit experiment kan ook als controlemiddel dienen: wie niet actief genoeg zoekt naar werk, zal worden uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan in een latere fase ook leiden tot een sanctie voor de werkzoekende. Hoe staat minister Philippe Muyters hiertegenover? Hoe zal een en ander praktisch in zijn werk gaan? Strookt dit met de privacywetgeving? Wat zijn de gevolgen voor mensen die op andere manieren dan digitaal werk zoeken?

Video

Verslag


Agenda

van Imade Annouri aan minister Philippe Muyters
2962 (2016-2017)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.