U bent hier

In de kijker

Start nieuw ondersteuningsmodel M-decreet

Het M-decreet regelt het onderwijs voor kinderen met een beperking, stoornis of handicap: elke gewone school moet een doorgedreven zorgbeleid uitbouwen en zoeken naar redelijke aanpassingen voor deze kinderen. Lukt dat onvoldoende, dan kan het kind overstappen naar het buitengewoon onderwijs. Sinds 1 september bestaan er ondersteuningsteams om kinderen met extra zorgen in het gewoon onderwijs te begeleiden, maar er komen signalen vanop het terrein dat die ondersteuning niet is gegarandeerd. Heeft minister Hilde Crevits dergelijke signalen ook opgevangen? Waar doen de problemen zich specifiek voor? Wat met kinderen die de nodige ondersteuning dit schooljaar niet krijgen? Hoe wil ze deze problematiek aanpakken?

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Ann Brusseel aan minister Hilde Crevits
2704 (2016-2017)
Voortzetting van de ochtendvergadering
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.