U bent hier

In de kijker

Robot- en digitale agenda voor Vlaanderen: hoorzitting

Robots nemen steeds meer processen over van mensen, en ook de opmars van digitale toepassingen valt niet te stuiten, met mogelijk banenverlies tot gevolg. Leden van de Groenfractie hebben daarom een voorstel van resolutie ingediend om de maatschappelijke discussie over de voor- en nadelen van robotisering en digitalisering op de (onderzoeks)agenda te plaatsen. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met Bram Vanderborght, professor robotica, Vakgroep Toegepaste Mechanica (VUB), met Gilbert De Swert, voormalig hoofd van de studiedienst van het ACV, en met Marc Lenders, politiek secretaris van ABVV Metaal.

Video

Verslag

903 (2016-2017) nr. 2
Bijlage: Presentatie van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (pdf)
903 (2016-2017) nr. 3
903 (2016-2017) nr. 4
903 (2016-2017) nr. 5

Agenda

van Imade Annouri, Björn Rzoska en Wouter Vanbesien
903 (2016-2017) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met: - Bram Vanderborght, professor robotica, Vakgroep Toegepaste Mechanica, VUB - Gilbert De Swert, voormalig hoofd studiedienst ACV, auteur van 'De mens, de robot, de arbeid' - Marc Lenders, politiek secretaris ABVV Metaal

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.