U bent hier

In de kijker

Robot- en digitale agenda voor Vlaanderen: hoorzitting

Robots nemen steeds meer processen over van mensen, en ook de opmars van digitale toepassingen valt niet te stuiten, met mogelijk banenverlies tot gevolg. Leden van de Groenfractie hebben daarom een voorstel van resolutie ingediend om de maatschappelijke discussie over de voor- en nadelen van robotisering en digitalisering op de (onderzoeks)agenda te plaatsen. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met Bram Vanderborght, professor robotica, Vakgroep Toegepaste Mechanica (VUB), met Gilbert De Swert, voormalig hoofd van de studiedienst van het ACV, en met Marc Lenders, politiek secretaris van ABVV Metaal.

Video

Verslag

903 (2016-2017) nr. 2
Bijlage: Presentatie van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (pdf)
903 (2016-2017) nr. 3
903 (2016-2017) nr. 4
903 (2016-2017) nr. 5

Agenda

van Imade Annouri, Björn Rzoska en Wouter Vanbesien
903 (2016-2017) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met: - Bram Vanderborght, professor robotica, Vakgroep Toegepaste Mechanica, VUB - Gilbert De Swert, voormalig hoofd studiedienst ACV, auteur van 'De mens, de robot, de arbeid' - Marc Lenders, politiek secretaris ABVV Metaal

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.