U bent hier

In de kijker

Ruilen sociale woningen

Huurders van een sociale woning moeten nu voldoen aan een aantal voorwaarden om zonder verlies van hun voorrangsplaats op de wachtlijst te kunnen verhuizen. In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kunnen sociale huurders hun huurwoning echter ruilen met zittende huurders uit het hele land. Wat vindt minister Liesbeth Homans van dit ruilsysteem? Ziet ze de toepassing ervan in Vlaanderen mogelijk?

Video

Agenda

van Valerie Taeldeman aan minister Liesbeth Homans
2641 (2016-2017)
van Marc Hendrickx aan minister Liesbeth Homans
2822 (2016-2017)
van Björn Anseeuw aan minister Liesbeth Homans
2823 (2016-2017)
van Jelle Engelbosch aan minister Liesbeth Homans
2977 (2016-2017)
16 (2016-2017)
Verslaggever
Björn Anseeuw
Bespreking en conclusie
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.