U bent hier

In de kijker

Rapport VREG over energiearmoede

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) stelde een Sociaal Rapport 2016 op. Daaruit bleek dat steeds meer gezinnen moeilijkheden hebben om hun energiefactuur te betalen door onder andere stijging van de distributienettarieven en de energieheffing. De Vlaamse Regering keurde in 2016 een energiearmoedeplan goed om energiearmoede aan te pakken. Hoe reageert minister Bart Tommelein op de cijfers uit het rapport van de VREG? Welke maatregelen wil hij nemen om deze energiearmoede aan te pakken? Zal hij het energiearmoedeplan bijsturen?

Video

Verslag

van Andries Gryffroy aan minister Bart Tommelein
2418 (2016-2017)
van Tinne Rombouts aan minister Bart Tommelein
2522 (2016-2017)
van Robrecht Bothuyne aan minister Bart Tommelein
2524 (2016-2017)

Agenda

van Andries Gryffroy aan minister Bart Tommelein
2418 (2016-2017)
van Tinne Rombouts aan minister Bart Tommelein
2522 (2016-2017)
van Robrecht Bothuyne aan minister Bart Tommelein
2524 (2016-2017)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.